Csomagolás

A méhészek ellopják a méhek mézét... Nem!!! Valójában nem kizsákmányolunk csak serkentjük a méheket a további nektárgyűjtésre. A méhek egész éven át a szaporodásra és a téli hónapokra készülnek. Érdekes dolog, hogy a méhek által termelt egész éves mézmennyiségnek csupán megközelítőleg 20%-át pergetjük el. Az összes többi mennyiséget a méhek felélik saját maguk- fiasításuk táplálására, valamint náluk hagyjuk a tél átvészelésére.

Ha a méztéri lépekben kipergetésre alkalmas mennyiség jelentkezik, gondolkozhatunk pergetésen. A kaptárból kivett lépet méhtelenítés után pergetőhelységünkbe szállítjuk, majd a sejteket takaró, konzerváló viaszfedés eltávolítása után pergetőgépben "kicentrifugázzuk". A pergetőből kifolyó méz durvaszűrésen esik át (gépi fedelezésből származó viaszdarabkák kiszűrése), majd légmentesen lezárt hordókban vár az értékesítésre. Jelenleg mézünk nagy részét így hordós kiszerelésben adjuk el mézkereskedőknek (Pápa és Környéke Méhész Szövetkezet), bízva a lelkiismeretes "bánásmódban". A házi kiszerelés egyenlőre teljes mértékben manuálisan történik, de céljaink közt van egy félautomata kiszerelősor üzembe állítása, mivel igyekszünk a későbbiekben méztermésünk minél nagyobb részét saját magunk értékesíteni.

Ha Ön megbízható minőségű mézet akar vásárolni, mindenképpen termelőtől vásároljon!

Családi méhészetünk által termelt és forgalmazott méz minőségéről messzemenőkig biztosíthatjuk vásárlóinkat, hisz a Czémán Méhészet garantáltan IGAZI MÉZEI az Önök egészségét hivatottak megőrizni!

ui.: IGAZI MÉZ: "A méhek által gyűjtött sejtekben érlelt nektár" Dr. Gubicza A.


PARTNEREK


Falusi turizmus:

Gáspár Ház
Gáspár Ház Facebook oldala

Göttinger Vendégház
www.gottingervendeghaz.hu

Cziráki Vendégház
www.zalaszentmihaly.hu

Horgászat:

Sügér Horgászbolt
www.sugerhorgaszbolt.hu

Támogatások:

MVH Mezőgazdasági és
Vidékfejlesztési Hivatal
www.mvh.gov.hu